Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Καλώς ήρθατε στο DeAR Museum
Ανάπτυξη και υλοποίηση επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας (AR - VR) στο πλαίσιο αφηγηματικών περιηγήσεων του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας "Δ. Νομικός" Κείμενο που απεικονίζεται στην εικόνα: Κύλινδρος με ενσωματωμένο μηχανισμό ανάδευσης και θέρμανσης ατμού. Θέρμανση ακριβείας και ανάδευση τοματοπολτού για παστερίωση και κονσερβοποίηση.
Αφηγηματικά σενάρια μουσείων AR - VR
Καινοτόμες τεχνικές επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας (AR - VR) στην ανάπτυξη αφηγηματικών μουσειακών σεναρίων Κείμενο που απεικονίζεται στην εικόνα: Πλυντήριο Τομάτας. Οι τομάτες φορτώνονται στον κάδο πρόπλυσης, ο οποίος είναι ενσωματωμένος στο μηχάνημα και από εκεί, με την βοήθεια της μεταφορικής ταινίας, διατρέχουν αργά όλο το μήκος του πλυντηρίου, με ταυτόχρονο καταιονισμό νερού. Με τον τρόπο αυτό οι τομάτες πλένονται από την σκόνη και του λοιπούς ρύπους.
Το έργο DeAR Museum
Ανάπτυξη και υλοποίηση επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας (AR - VR) στο πλαίσιο αφηγηματικών περιηγήσεων του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας "Δ. Νομικός" στη Σαντορίνη
Μοναδικές ψηφιακές μουσειακές εμπειρίες
Το έργο DeAR Museum

Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπτυξη αφηγηματικών μουσειακών σεναρίων με τη χρήση καινοτόμων εφαρμογών επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας, με σκοπό τη βιωματική προσωποποιημένη εμπειρία επίσκεψης στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας (ΒΙΜΟΝΤ) στη Βλυχάδα της Σαντορίνης που έχει μετατραπεί σε «μουσείο του εαυτού του».

Περισσοτερα για το DeAR Museum
Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας
Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας